2024-06-28 Haines Junction - dag 2.

Weer een prachtige morgen. De zon scheen, en het was al meteen 12°C.
Vanuit onze slaapkamer is het zicht niet veel soeps maar van zodra we de ontbijtkamer binnenkomen heb je voluit zicht op de bergen. Mt Martha Black is de hoogste berg in de buurt en daarvan kunnen we net de bovenste, nog met sneeuw bedekte piek boven de voorliggende bergen zien.
De gletsjer die daar in de buurt ligt moet qua oppervlakte zowat gelijk zijn aan de volle grootte van België. We maakten ons de bedenkingen dat de stadjes hier gemakkelijk 200 km uiteen liggen…. Als je in België 200 km rijdt, ben je waarschijnlijk al niet meer in België!…. 🤭

We gingen deze morgen wandelen nabij Kathleen Lake. Een toertje van 5,15 km, aanvankelijk lichtjes stijgend maar uiteindelijk toch flink klimmend. Die klim was de moeite meer dan waard. Op de plaats waar je een volledig overzicht over het meer krijgt staat een bankje en daar hebben we vooral genoten van het prachtige uitzicht. We hadden nóg hoger gekund maar dat was echt heel steil. We hebben toch maar voor de veiligheid gekozen. Op onze leeftijd moet je geen zotte dingen meer gaan uithalen 🤔.
We aten onze picknick op een bankje met waarschijnlijk het mooiste zicht dat daar te vinden was.

We waren flink bezweet door al dat geklim en terug in onze lodge wilden we ons toch even verfrissen want we werden deze avond op een mini muziekfestivalletje verwacht. Daar serveerden ze ook te eten. Onze gastvrouw had voor ons geregeld dat we daar konden dineren. We maakten daar kennis met een Hongaars gezin dat ook in de lodge verblijft.

In Mt Logan Lodge werken enkel jonge mensen. Eentje komt uit Québec, een andere komt uit Ontario, nog een andere komt uit Colombia en de vierde komt uit Barcelona Spanje.
3 van hen waren ook op dat feestje.

Morgen vertrekken we terug naar Whitehorse. Een ritje van zo'n 200 km brengt ons naar onze laatste overnachting.