2024-06-26 Van Beaver Creek naar Haines Junction

Weetje:
CAD heeft 4 soorten munten, ze kregen alle 4 een naam :
- 10 ct = a dime
- 25 ct = a quarter
- 1 dollar = a lunie
- 2 dollar = a tunie.

We waren gelogeerd op 53km voorbij Beaver Creek in Koldern op een plaats waar ook een startbaan voor kleine vliegtuigjes is. We hadden dat vliegtuigje al zien staan en we hadden gisteravond ook al een helikopter horen landen. Deze morgen hoorden we plots een motor aanslaan. Ik grabbelde gauw mijn camera en was nog net op tijd om vlak voor onze neus het vliegtuigje te zien opstijgen.

Op het terrein staan ook nog alle voertuigen van het leger van toen ze die Alaska Hwy aangelegd hebben. Die hebben de militairen daar gewoon achtergelaten. Bij ons zou dat een fortuin waard zijn bij de vele amateurs van oldtimers. Van sommige van die voertuigen werkt de motor zelfs nog.

De Alaska Hwy is in dit stuk behoorlijk goed onderhouden, beter dan wat we tot hiertoe meemaakten.

We bezochten onderweg het 'Kluane Museum of History', in Burwash Landing, over de dieren en mensen uit de buurt.
We passeerden 'Soldiers summit', de plaats waar de opening van de Alaska Hwy gevierd werd op 20 november 1942. In 1992 werd er een herdenking gehouden voor het 50-jarig bestaan van de weg.
We gingen in Destruction Bay lunchen. Voor het eerst aten we soep!….
En natuurlijk kregen we maar niet genoeg van de prachtige omgeving: Het Kluane Lake en de besneeuwde bergtoppen.

We logeren nu in de ‘Mount Logan Lodge’ in een grote blokhut waarin verschillende kamers ingericht werden. Heel chique met zicht op een bergketen.