2024-06-11 Reizen is altijd een beetje vliegen

De dag begon zoals gewoonlijk als we op reis zijn: wakker worden, douchen, koffietje, ontbijten, valiezen pakken, weg….
We werden met een shuttlebus naar de luchthaven gebracht. Toen we het hele circus van douane en security doorlopen hadden konden we eindelijk boarden en vertrekken. We werden voorbereid op een lange vlucht. 9u en 35 minuten zou die uiteindelijk duren.
In Edmonton moesten we een aansluiting halen naar Whitehorse. Dat was even spannend want we moesten zelf onze bagage weer inchecken. Helaas konden we die niet meteen terugvinden op de band. Bleek dat hij op een totaal andere plaats afgeleverd werd. 
Eventjes was er zelfs een klein paniekske dat we de aansluiting niet zouden halen want…. eerst moesten we in Canada binnen gelaten worden, daarna moest de bagage opgehaald worden, die moest dan terug afgeleverd worden bij die Air North en dan moesten we weer door dat hele circus van security. 
 
In Edmonton raast nu een knallend onweer over. Er stijgen geen vliegtuigen op tot die storm over is. We wachten dus geduldig af. 

We zijn dan toch met ruim een half uur vertraging vertrokken. Het werd alsnog een ‘bumpy take off’ voor de Boeing 737. Eenmaal boven de wolken was er geen spoor van onweer meer. 
Air North doorstaat in geen enkel opzicht de vergelijking met KLM!…