2024-06-22 Dempster Hwy : southward - deel 1.

Deze morgen namen we afscheid van Inuvik. We maakten ons klaar om weer een hele trip over gravel te rijden. We wisten ondertussen wat ons te wachten stond en daardoor waren we toch wat geruster dat we het wel zouden halen. De pracht en weidsheid van dit land blijft ons ondertussen steeds verbazen.
Tussen de MacKenzie-overzet en de Peel-overzet ligt een stadje dat heet Fort MC Pherson. Daar hebben we nog even gestopt om wat inkopen te doen want vanavond wil ik echt niet in het restaurant van Eagle Plains eten. Dat is ons vorige keer echt niet bevallen.
In Fort MC Pherson liggen de leden van 'the lost Patrol' begraven. Herinner je de expeditie die door inspector Dempster dood teruggevonden werd.
Daar waren vandaag ook weer festiviteiten ivm 'Indigenous Day' waarop we terug uitgenodigd werden, maar dat zou toch te veel tijd nemen en we zouden dan mss te laat aankomen in Eagle Plains.
We willen immers voor donker daar zijn… haha,.. het wordt hier nu niet donker!… 😂🤭😉
We passeerden weer de poolcirkel en de grens met Yukon en niet veel later kwamen we terug aan in Eagle Plains. Daar zitten we nu even te relaxen (vooral Frank dan, want ík moet niet echt veel inspanning leveren) en een pintje te drinken. Zo meteen eten we op onze kamer wat we deze middag kochten met de rest van de fles wijn die we gisteren nog in de 'liquor store' in Inovik op de kop konden tikken