2023-06-09 Almáciga - Roque de las Bodegas

De zon scheen al goed op het terras toen we ontbijt kregen.
We wilden vandaag naar zee. En dat hebben we dan ook gedaan. Onze gastvrouw vertelde ons van een stadje aan de andere kant van het eiland waar de oceaan in zijn volle glorie kon beleefd worden en waar de vis heerlijk smaakt in een restaurantje vlak aan het water.
Het massatoerisme zou er nog niet neergestreken zijn. Dus, wij daar vandaag naartoe.
De weg erheen alleen al loonde de moeite. Je moet best niet te veel gehaast zijn want de klim over de bergkam was niet alleen adembenemend mooi maar ook best vermoeiend voor de chauffeur. Die dat toch wel leuk vond.
We genoten er van het zicht van opspattend zeewater tegen de rotsen die voor de kust liggen en kregen er zelfs een gratis douche bovenop.
Het visje smaakte verrukkelijk bij een lekker glaasje Tenerifse witte wijn.
We hebben er, dank zij KOMOOT, een klein wandelingske aangekoppeld om wat te veel opgedane calorieën te verbranden en toen zijn we terug B&B-waarts gekeerd. We zochten nog naar de piramides van Güímar, maar die bleken om 18:00u al gesloten.
Langs het zwembad in de B&B hebben we deze avond ons 'boke' gegeten. We genieten nog even na van de witte wijn die nog restte in de fles van vanmiddag. Die kregen we gewoon mee. 🍾