2023-03-07 El Teide

De dag startte met een stevig ontbijt. Yoghurt met müsli en fruit, vers geperst sinaasappelsap, een vlees/kaas schotel, scrambled egg, enfin, de hele zwik op een klein tafeltje in de zon met heerlijk desembrood en uiteraard een lekker kopje koffie.
Dat alles was nodig want we hadden voorzien om een wandeltocht te maken in de buurt van de Teide. We wilden eerst met de teleferiek naar de top gaan, maar de wachtende auto’s stonden tot ver op de hoofdweg aan te schuiven. Dus veranderden we gauw van gedacht. 
De Teide is de hoogste berg van Spanje! En laat dat nu ook nog een Stratovulkaan zijn 🌋. Dat is zo'n typische vulkaan met een mooie steile helling en een kratermond bovenaan. De steile hellingen zorgden ervoor dat de wandeling regelmatig moest onderbroken worden omdat mijn Garmin-horloge aangaf dat ik bij een hartslag van 150 best even rust. We volgden een wandeling die op KOMOOT aanbevolen werd. Die was nog net haalbaar voor 2 oudjes als wij. 
We zitten nu op de Plaza de San Pedro in Güimar. We genieten van een (of twee) lokale biertjes en ik eet een lekker bordje tonijn en Frank gebakken kaas (= beter versie van 'piepkaas'.)
We slepen ons nu terug naar de B&B. 
1,5 km, …. alweer bergop. Pfff….. 😓