2023-03-12 El Cedro

Zondag vandaag, dus gaat alles wat op 't gemakske. Hoewel,….
We maakten onszelf een uitgebreid ontbijt met geroosterd brood en een gekookt eitje en lekker krokant gebakken pancetta. En natuurlijk een heerlijk geurend kopje koffie.
Tegen half elf zijn we dan uiteindelijk vertrokken naar El Cedro. Dat is een plaats die zich zowat in het centrum van La Gomera bevindt. Het ligt midden in de laurisilva. Dat is een oerlaurierbos met verschillende lauriersoorten die enkel leven van het vocht die ze van de wolken krijgen die heel dikwijls over het eiland hangen. Het regent hier niet echt veel, maar heel dikwijls hangen er wolken over het eiland. Vandaag hadden we geluk. Geen wolken, maar prachtige zon. Gelukkig wordt dat zonlicht door het dichte bladerdek goed gefilterd en was het toch best aangenaam hiken.
We maakten de afdaling langs heel erg steile bospaadjes. Bergop namen we geen risico en volgden de weg die zigzaggend omhoog liep waardoor de tocht wat langer was maar minder steil en dus ietsepietsie minder lastig!… Het ging hier wel over een hoogteverschil van 270m. Heen naar beneden over 3,01km en terug naar omhoog over 4,09km gespreid. Best wel pittig voor 2 oudjes!.. 😉
In El Cedro is maar één restaurantje dat in houten kommen heerlijke waterkerssoep serveert. Waterkers die ter plaatse geteeld wordt in waarschijnlijk het enige stromende beekje dat op La Gomera te vinden is. Mmmmm. 😋 Ze serveren er maïsbloem bij die je in de al heel erg dikke soep kan mengen. Dat hebben we niet gedaan. Trop is teveel,…..
We zijn ondertussen al weer terug in onze studio. We eten nog een kleinigheid en nemen dan een douchke. We mogen hierbij niet vergeten dat hier élke warme kraan koud water geeft en elke koude kraan …… 😂