2023-03-15 Van La Gomera naar La Palma

10:30 u.
We verlaten La Gomera en zetten koers naar La Palma. Deze morgen hebben we onze valiezen een beetje moeten herschikken. Wat we nodig hebben om zeker één nacht te overbruggen hebben we in één valies gepakt. Het zal immers al behoorlijk laat zijn als we in het hotel in La Palma aankomen.
Onderweg naar de haven konden we nog even genieten van de snel opeenvolgende haarspeldbochten en van de mooie glooiingen van de bergen. We proberen de opgedane indrukken op ons netvlies te bewaren.
In San Sebastián de La Gomera hadden we nog een paar uren te spenderen en in die tijd hebben we het Museo Arqueológico de La Gomera bezocht. We kregen een goede indruk van de vroege bewoners - de Gomeren - van het eiland.
De overtocht met de boot 🛥️ duurt zo'n 4 uren. Om 17:00u stipt is de boot het zeegat uitgevaren. Gelukkig ligt het hotelletje op amper 7 minuten van de haven. Dus echt zoeken in het donker zal niet hoeven.
(Wisten wij veel op dat moment 🤔)

22:50 u.
We zijn -eindelijk- aangekomen. In het donker en in een wirwar van straatjes bleek dat het hotel vinden toch lastiger was dan gedacht.
De gps van Google zwiepte van hot naar her en in het donker leken alle straatjes dezelfde. Bovendien is bijna elke straat eenrichtingsverkeer. Dat maakte de zoektocht dubbel moeilijk.
Maar we hebben het gehaald. Elke plaats waar hier een auto kan staan is bezet en geloof het of niet maar als bij toeval konden we parkeren vlak voor de deur van het hotel. Er moest links geparkeerd worden en dat is lastig, vooral met een auto die je helemaal niet goed kent. Prima auto trouwens. Een Opel GRANDLAND. Maar beetje veel te groot voor deze smalle straatjes. 🫤
Tijd voor rust nu met een glaasje wijn. Dat zal veel zoekfrustratie verzachten. Pfff,… 💨