2023-03-18 Laatste dag La Palma, terug naar Tenerife

De nacht verliep vlekkeloos na de noodzakelijke logistieke aanpassingen. De dag begon met inpakken. We verlaten vandaag Santa Cruz de La Palma en varen terug naar Tenerife.
We slenterden nog wat rond in de straatjes van de stad en bezochten nog wat bezienswaardigheden. Van de typische plazas en de prachtige balkons aan oude huizen tot de dwerg met napoleonhoed bij de Santa Maria, een kopie van het schip van Columbus. We hebben het allemaal gezien.
We gingen lunchen in een piepklein restaurantje met amper 10 plaatsen bij een overjaarse hippie waar je enkel krijgt wat ze aan te bieden heeft die dag. Keuze uit niet meer dan 2 salades en 3 hoofdgerechten. Als het tegenzit, kan je maar kiezen uit 2 hoofdgerechten omdat er al eentje uitverkocht is. Maar alles wordt klaargemaakt met de beste, vers op de markt gekochte ingrediënten, en daarbij uiteraard een heerlijk Canarisch wit wijntje. De enthousiaste gastvrouw geeft je bij het buitengaan een welgemeende knuffel toe. Waar in België kan je zoiets meemaken?
We staan nu in de rij aan te schuiven voor de ferry die vertrekt Om 17:00 u.

21:00u.
Het was nog klaar toen we van de boot afreden maar dat was snel gedaan. Tegen dat we goed en wel in Los Cristianos city waren was het al goed donker. We hebben daar in een monsterfile gezeten. Spitsuur op de ring van Brussel is daar maar kinderspel bij. Er was een foor opgesteld aan beide kanten van de hoofdweg met wel 20 verschillende attracties en daar gingen dan allemaal die mensen naartoe. De voetganger heeft hier ALTIJD voorrang. Dus die autotoevloed werd constant tegen gehouden. Toen we uiteindelijk uit die miserie geraakt zijn moesten we de bergen in IN HET DONKER! Dat was best scarry 😱. Zo steil omhoog hebben we het nog niet meegemaakt. Een keer heb ik gedacht dat de auto achterover op zijn dak ging vallen. In het donker zie je ook niet echt wat er op je afkomt.
We zijn ondertussen toch veilig aangekomen in Arona in het hotel. We voelen nog steeds de bibber in de benen. 🥵