2023-03-14 Valle Gran Rey

We hadden al het noorden, oosten en zuiden gezien, restte nog het westen. Dat lag natuurlijk wel het verste weg. Valle Gran Rey is een havenstad aan de westkust die in een kloof ligt tussen 2 hoge toppen. Het stadje is maar langs een enkele weg te bereiken. One way in, same way out!…
In vogelvlucht ligt de stad amper 15km ver. Door het slingeren van de weg legden we 41km af.  De rit duurde dik anderhalf uur. Met een gemiddelde snelheid van 35km/u kom je natuurlijk niet snel vooruit. Ze zouden hier flink kunnen besparen op de prijs van de auto's want meer dan 3 versnellingen heb je echt niet nodig.
Valle Gran Ray is een vreselijk toeristisch nest en van de 10 toeristen die je er tegenkomt zijn er 8 Duitsers.
Wat een geluk dat we gisteren naar Vallehermoso gegaan zijn want dat lag vandaag de hele dag in de wolken! Aan zee geen wolk te speuren, maar volle zon. Dus moest er weer goed gesmeerd worden.
Er moest natuurlijk ook pootje gebaad worden (of is het gepootjebaad? 🤔) Dat zwarte strand lag vol zonnebaders met allemaal zwarte benen en voeten. En die hadden wij dus ook.
We volgden een KOMOOT wandeling door La Calera met wel 500 trappen (lichtjes overdreven natuurlijk) Ik zal nooit meer klagen als ik de Diepestraat omhoog moet.
Voor de terugreis hebben we deels een andere route gekozen en door de stand van de zon reden we door idyllisch beschenen laurierhagen. Sprookjesachtig mooi was dat. En plots reden we weer door de het wolkendek. Geen mooie vergezichten meer, maar mist. Geen dikke mist zoals wij dat kennen maar eerder een laaghangende wolk waar je onderdoor glijdt.
Het aperitiefje smaakt. 🥂
De soep staat op te warmen. 😋
😘