2023-03-10 Adios Tenerife, hola La Gomera.

Deze morgen liep om 06:00u de wekker af. Om 07:00u zaten we al in de auto op weg naar Los Cristianos waar we de Ferry naar La Gomera moesten nemen. Onderweg zagen we de zon op de bergtoppen opkomen. Onze gastvrouw had ons een ontbijtpakketje klaargezet in de koelkast. Voor elk 2 flinke sneden zuurdesembrood met serranoham, kaas en tomaatjes, lekker overgoten met olijfolie en grof zout. 😋. Dat aten we op terwijl we in de wachtrij naar de Ferry stonden. Frank kocht er ter plaatsen een koffietje uit een automaat (koffie met suiker, bwek!) om het ontbijt af te ronden.
Die boot vaart om 10:40u stipt. De overvaart duurde zowat een vol uur. Daar was weinig te beleven op die boot. Er waren vooral eet- en drinkgelegenheden. Er kon niet buiten op het dek gegaan worden. Geen sprake dus van genieten van de heerlijke zeelucht, maar binnen verkleumen van de kou vanwege de te laag afgeregelde airco.
Op La Gomera aangekomen hebben we eerst in een 'oficina de correos' de postzegels gekocht voor de kaartjes die wij altijd naar onze kinderen versturen. San Sebastian de La Gomera is niet meer dan een dorp met grootheidswaanzin. Binnen het half uur heb je het helemaal gezien. Gelukkig hebben ze er wel heel goede restaurantjes en in eentje aten we 'bosinegro' zeebrasem. Met aardappeltjes die gegaard waren in hete as.
De weg naar onze studio was weer geweldig imposant. De auto slingert in een decor van groene bergflanken waar af en toe een dorpje in genesteld ligt.
Die studio die valt wat tegen zeker na de geweldige B&B waar we net vandaan komen. Maar het moet gezegd: hij is oud maar absoluut heel proper. Het ruikt hier vooral naar goedkope detergent…..
Omdat we vanmiddag zo uitgebreid vis gegeten hadden en we over een fornuis beschikken heeft Frank voor vanavond een heerlijk soepje gekookt. Met een boterhammeke met kaas hadden we een lichtverteerbaar avondmaal.