2023-03-17 La Cumbrecita


We hadden niet zo'n schitterende nacht achter de rug. Het frigootje dat in de kamer staat heeft de hele nacht van Jetje gegeven en in de badkamer konden we de wc niet laten stoppen met blijven doorlopen. Vanavond trekken we de stekker van die frigo uit het stopcontact en draaien we de waterkraan van de wc toe. Ik wil niet klagen, maar van een slapeloze nacht ben je 's anderendaags niet vrolijk.
We hebben het niet aan ons hart laten komen en na een flink ontbijt zijn we naar La Cumbrecita (= klein topje) gereden. Daarvoor hadden we gisteren nog een parkeerplaats gereserveerd. Er kunnen per tijdslot maar 20 auto's parkeren. Dus reserveren was noodzakelijk. We hebben het ons niet beklaagd. Het toertje dat we aflegden was precies binnen onze limieten. 3,5km, 100m naar beneden en natuurlijk ook weer 100m naar omhoog. La Cumbrecita is een deel van de oude Caldera de Taburiente, de grootste krater van de wereld volgens Wikipedia. In deze korte wandeling kregen we een goed idee van de omvang van die krater zonder dat je de wandeling van 16 km moet doen.
Het is vrijdagavond! 20:05 u We hebben gereserveerd in een restaurantje met typische Spaanse gerechten. We hadden er al moeten zijn!….
We laten ons verrassen.