2017-12-16 Angkor Wat

We waren weer heel vroeg op vandaag. Na het ontbijt werden we opgehaald door een gids met chauffeur. De reis ging naar Angkor Wat.
Daarvoor kan je tickets bestellen voor 1 dag, maar ook voor 2 of 7 dagen. We waren ervan overtuigd dat, na 1 dag oude stenen bekijken, ruim aan onze nieuwsgierigheid zou voldaan zijn.
(BTW, een ticket voor 1 dag voor 2 personen kost 74 $!)
Angkor Wat is een tempelcomplex dat de verwoestingen van oorlogen overleefd heeft. Deze gebouwen werden als niet belangrijk beschouwd en dus met rust gelaten. We bezochten de 3 belangrijkste tempels.
Angkor Wat betekent: stad der tempels. Deze tempel werd oorspronkelijk gebouwd als een hindoetempel voor het Khmer-rijk en transformeerde geleidelijk in een boeddhistische tempel tegen het einde van de twaalfde eeuw. Hij werd gebouwd door de Khmerkoning Suryavarman II in de vroege twaalfde eeuw in Yaśodharapura tegenwoordig Angkor, de hoofdstad van het Khmer-rijk, als zijn staatstempel en uiteindelijke praalgraf. Angkor Wat was gewijd aan Vishnoe. Sinds de 14de eeuw wordt de tempel min of meer onderhouden door boeddhistische monniken, die er ook nog religieus actief zijn.