2019-12-16 Whitianga

Vandaag geen zeiltocht dus. πŸ˜₯
Je gelooft het nooit, maar gisteren was het minder mooi weer dan vandaag. De zon schijnt zelfs en het is 22°C. Er wordt hier om regen gesmeekt en waarschijnlijk was het meer 'wishful thinking' die onze captain liet denken dat het vandaag zou regenen.
Uit frustratie zijn we met de ferry naar Whitianga gegaan. Ik wilde per se op het water vandaag, ook al hadden we de rivier kunnen overzwemmen, hadden we dat gewild. 😏
We zijn tot de vaststelling gekomen dat Captain Cook hier overal voor het eerst voet aan land gezet heeft. Hoe dat mogelijk is blijft een raadsel!!!!
Whitianga is een (voorlopig) rustig badstadje. Blijkbaar zal dit vanaf volgende week overrompeld worden door Nieuw Zeelanders die met vakantie gaan.
Frank ging pootje baden, we verkenden de omgeving en hier vind je de gekste dingen. Zo kan je hier overal kleine spades kopen of huren om 2u voor en 2u na laagtij een gat in het strand te graven. Weliswaar enkel op één bepaalde plaats. Het zand in die kuilen is heel warm. Het zou goed zijn voor een vermoeid lijf en leden naar het schijnt. Op die momenten krioelt het daar van de mensen. Mij zal je daar niet zien!
De kiwi's (de vrucht dan) hangen hier al zichtbaar aan de bomen te groeien. Deze vrucht is oorspronkelijk afkomstig uit China. Toen heette ze nog Chinese kruisbes. Een Nieuw Zeelandse tuinder, Jim McLoughlin plantte een eerste boomgaard in 1935 en sinds 1959 wordt ze kiwi genoemd naar de bekende vogel. Sinds 1997 wordt de kiwi onder de beschermde 'brand' van Zespri geteeld. Er is ondertussen ook een gele variant, de Zespri Gold, maar dat wisten jullie wel.
Vanmiddag aten we Indisch en vanavond maakte Frank een heerlijk slaatje klaar met een lekker glaasje pinot gris πŸ˜‹ (of had je iets anders verwacht?)