2019-12-11 Van Horopito naar Oakura

Deze morgen hebben we tijdens het ontbijt nog een laatste keer genoten van het prachtige uitzicht over de Ruapehu. We laadden ons hele boeltje weer in en vertrokken.
We konden echter niet de kortste weg nemen naar onze nieuwe bestemming omdat op de SH40 een strook van 1,5 km weggezakt is.
Vermits er in NZ heel veel bergen zijn, is het niet evident om zo maar effekes een omleidingske te maken. Hier spreekt men algauw van een omweg van 100 km! En niemand die daarover problemen maakt. Als de weg 'weg' is, dan kan je daar niet door! Zo simpel gaat dat hier.
We gingen lunchen in New Plymouth in een, volgens Lonely Planet, gezellig restaurantje langs de kustlijn. Maar op het opgegeven adres was geen restaurant te vinden. Gelukkig waren daar nog andere mogelijkheden en kregen we rond 2 uur toch nog heel lekkere vis te eten. We deden inkopen want in dat huisje moeten we zelf voor onze kost zorgen.
Morgen maken we een wandeling met gids rond Mount Taranaki. Die wordt door de Maori beschouwd als een heilige berg. We zijn al benieuwd naar de verhalen.
We zitten nu op onze bestemming. De Ahuahu Villa's (!) liggen pal aan zee. De soep staat te pruttelen.
Het aperitiefke staat klaar.