2019-12-08 Te Papa Tongarewa.

Ik vertelde dat er gisteren nogal wat regen viel. Wel, dat is zo de hele nacht doorgegaan, mét licht- en klankspel. Ook de rest van de dag bleef het maar gieten. Echt de stad verkennen met zulk hondenweer, dat was niet mogelijk. ⛈ ☔️
We zijn toen maar naar het museum - Te Papa Tongarewa - gegaan. Dat is Maori voor: de schatten van het land. We hebben zowat de hele dag in dat museum rondgelopen.
Dit museum is nogal interactief opgezet. Vooral kinderen (klein én groot) kunnen hier hun hartje ophalen en er meteen iets van opsteken. Je kan hier zelf een tsunami ensceneren of in een huis staan tijdens een aardbeving. Alle voorwerpen waar je bij kan mogen ook aangeraakt worden. En dat zijn er nogal wat.
Heel veel gaat hier ook over de verstandhouding tussen de Britten en de plaatselijk bevolking. Een oefening die niet altijd evenredig was en nog steeds heel actueel is.
Een verdrag, "The Treaty of Waitangi", opgesteld in Engels én Maori zit vol gaten en onduidelijkheden. Typisch koloniaal dus! Maar, er wordt aan gewerkt naar het schijnt....
We zijn tegen een uur of vijf teruggekeerd naar onze B&B. En toen is het opgehouden met regenen! Nu hangen onze kleren nog te drogen en schijnt plots de zon!
We proberen straks een ander restaurantje. Hopelijk komen we droog aan en kunnen we ook weer droog terugkeren.
Blijkbaar regent het hier heel veel én lang ......