2019-12-06 Mapua - Motueka - Upper Moutere

Sinterklaas was deze week al langs geweest, dus die schoen hoefden we gisterenavond niet meer te zetten. Trouwens, dat zou moeilijk gaan, in ons huisje waar we nu zitten in Mapua is geen schouw en bovendien zitten ze hier al volop in de kerstsfeer en is er van sinterklaas zelfs geen sprake.
Het beloofde een zonnige dag te worden vandaag, dus trokken we erop uit in de omgeving.
Onze gastheer en -dame zijn op weekend naar Australie bij de zoon van de man. Een vriendin neemt de taak van gastvrouw over. Ze adviseerde ons om in Motueka naar 'Bloom Café' te gaan lunchen. Dat bleek een heel goede raad te zijn want wij hebben daar hééél lekker gegeten. We verkiezen om over de middag warm te eten omdat de lunchmenu's toch wat lichter verteerbaar zijn. We eten 's avonds dan een boterhammetje bij onze terugkomst in de B&B. Dat scheelt ook in het sleuren met eten. 
Motueka is een typisch 'straatstadje', zoals er zovele zijn in NZ. Het is zoiets als Dikkelvenne, maar dan is de hoofdstraat één langgerekte aaneenschakeling van winkels en eetgelegenheden. Hoofdzakelijk zijn dat take away zaken met af en toe toch een juweeltje zoals Bloom Café ertussen.
Na ons middagmaal zijn we een eindje verder gereden naar Upper Moutere. Langs deze route kwamen we hoofdzakelijk hopvelden tegen. Hier wordt een speciaal gekweekte soort met 3 lobben geteeld. Die zou een bijzondere smaak aan het bier geven. In het stadje zou je denken dat je in Beieren terechtgekomen bent. Oorspronkelijk zijn hier Duitsers aangekomen en de namen op de grafstenen op het kerkhof, bevestigen dat.
We zitten nu aan het aperitief voor het avondboterhammeke. We hebben de NZ-pinot gris ontdekt. Díe is lekker!