2019-12-10 Ruapehu

Ik weet het, het is een lastige naam, maar Mount Ruapehu is een schitterende vulkaan. Hij was voor het laatst actief in 1996. Dat betekent niet dat hij dood is, alleen dat hij 'slaapt'. We kregen vandaag ook te horen dat op White Island, de vulkaan totaal onverwacht uitgebarsten is. Dit eiland ligt zo'n 200 km oostwaarts voor de kust van NZ. Op dat eiland leven geen mensen. Dat wordt enkel door toeristen bezocht omwille van die vulkaan. Voorlopig spreekt men hier van 5 doden, 8 vermisten en een 30-tal zwaar gewonden.
Wij hielden een veilige hike in de buurt van een vulkaan van categorie 1.
Bij het ontbijt reeds konden we hem in zijn volle glorie bewonderen. De B&B waar wij verblijven is helemaal gericht naar die berg. We vertrokken zo rond half tien, en moesten toch nog goed 30 km rijden voor we een wandeling tussen 2 pieken konden aanvangen. Het was schitterend weer vandaag. Niet te warm en volop zon. Een eerste deel leidde naar een waterval. Daar kon je kiezen om terug te keren of om door te gaan naar 2 hoger gelegen meren. Wij kozen voor de meren. 't Was best een flinke klim. Bij het eerste Lower Mata Lake vertelde een man dat het tweede meer niet echt veel voorstelde. Dus zijn we daar dan maar niet heen gegaan. Het was al rond half vijf toen we terug op het beginpunt aankwamen.
We dronken nog een koffietje in 'Le chateau Tongariro'. Een prachtig art deco hotel, gebouwd in 1930 en nog steeds majestueus.
Deze avond zijn we gaan eten in een hamburgertent, 'The blind finch' (de blinde vink!) Die werd ons aangeraden door onze gastheer. We eten normaal geen hamburgers, maar deze was er wel eentje met sterallures.
Lekkerrrrr.....