2019-11-30 Van Wanaka naar Greymouth

Vandaag moesten we vroeg uit de veren. We hadden immers een kleine 500 km te verwerken. Om 08:08 u. exact zijn we vertrokken richting noorden.
Als we op een fatsoenlijk uur aan wilden komen, moesten we wel voortmaken. Gelukkig zijn de wegen hier zeer verzorgd, en mag er op de meeste plaatsen tot 100 km/u. gesjeesd worden.
Regelmatig moet je wel rekening houden met wegenwerken, maar dat viel al bij al best mee. Net als in Australië wordt ook hier de snelheid aangeduid waarmee je best de bocht neemt.
Wellicht om kosten te besparen (😉) worden de bruggen maar over 1 rijstrook over de rivieren en kreken gebouwd. Die kreken hebben allemaal namen. Die vind je dan op een bordje naast de kreek! Er zijn nogal wat kreken en de namen zijn soms heel kleurrijk!
Ons verblijf van vandaag en morgen ligt op een klif in de Tasmaanse Zee. Er heerst hier een overdonderend lawaai van de branding die breekt op de rotsen voor die klif. Er is echter één nadeel: zo rond 16:00 u komen de zandvliegjes en die lusten graag toeristen naar het schijnt.
Ik had graag een foto meegestuurd van de ondergaande zon. Helaas, kwamen er ineens heel veel wolken opzetten en we konden de zon niet zien zakken in de zee 😢(en jullie dus ook niet).