2019-11-29 Lake Hawea

Deze morgen zijn we even gaan kijken naar 'Hook'. Dat is in Albert Town, niet ver van waar wij gelogeerd zijn. Bij 'Hook' moet je moeite doen om te eten. Je moet nl eerst zélf je zalm gaan vissen en die vis wordt dan voor je klaar gemaakt. Als je geen vis vangt, dan is er ook geen 'diner'!
We gaan dat vanavond toch maar niet doen. We willen immers wél iets te eten hebben......
Vermits het hier lente is, staan heel veel planten in bloei. Overal geurt het naar de bloeiende lupinen. Maar ook brem vind je hier overal.
Omdat we toch eens de benen wensten te strekken maar niet in de toeristenval van Wanaka verstrikt wilden raken, trokken we naar Hawea. Daar is het zoooo rustig. Je zou daar bij wijze van spreken in je bloot gat langs het meer kunnen lopen en niemand zou dat merken.
@ Nils&Kaat: hier liggen een 10- tal geocachen verstopt. Wij hebben er 2 'gevangen'. Zoek ze maar eens op.
We hebben daarna onze auto een eind verderop geparkeerd en toen zijn we een wandeling gestart naar John's Kreek. Als je eens in de buurt bent, kan ik jullie dat zeker aanraden­čśë. Vermits Frank niet graag langs dezelfde weg terugkeert, koos hij ervoor om langs de waterlijn van het meer terug te keren. Die ligt bezaaid met keien van allerlei groottes, en dat was níet makkelijk stappen.
Ik was echt blij toen we tegen kwart over 2 eindelijk onze picknick konden eten; op een bankje in de schaduw en met het mooiste vergezicht dat we die dag konden vinden voor onze neus.

Bekijk onze hike op Strava.
https://strava.app.link/bcTxCyLa01