2022-06-11 Naar huis 🥲

Deze morgen was het heel vroeg. De wekker liep af om 03:00u. Eigenlijk was het nog putje nacht. We hadden gisteren al alles ingepakt en er restten enkel nog de pyjama's en de toiletzakjes om ingepakt te worden. Om 04:00u stonden we op de afgesproken plaats. We werden door Kacha samen met Elene veilig naar de luchthaven gebracht.
Dat inchecken liep toch niet zo vlot als verwacht. Die dames achter de incheckbalie bleken toch dezelfde problemen te hebben als wij gisteren. Waarschijnlijk is de software niet goed aangepast aan onze identiteitskaarten. In Schiphol leverde dat helemaal geen probleem op.
Uiteindelijk zijn we toch ingecheckt en bleek toen dat de douane ook eenzelfde probleem had met onze Belgische ID-kaart.
Alles is uiteindelijk toch in orde gekomen.
Het verhaal is helaas nog niet afgelopen.
Binnen komen in Schiphol bleek uiteindelijk ook niet zo eenvoudig. Al bij het uitstappen uit het vliegtuig was er al een identiteitscontrole. Daarna nog een keer bij het binnenkomen in het land, daarna nog een keer bij de douane. Alsof dat nog niet genoeg was, hadden we de pech dat de Thalys die we normaal in Schiphol zouden nemen, daar door werkzaamheden vandaag niet passeerde. Je zou denken: OK, dan nemen we een ticket naar Amsterdam Centraal en nemen daar de Thalys. Die lijn was echter helemaal onderbroken en niet enkel voor de Thalys. We waren dus verplicht om 2 extra treintickets naar Rotterdam Centraal te kopen (extra 34€) om daar dan uiteindelijk de Thalys naar BXL te kunnen nemen. We blijven er ondanks alles in geloven want hier is nogmaals bewezen: "De trein is altijd een beetje reizen!….. "