2022-06-09 Met de metro en een doop.


Deze ochtend kregen we pas om 09:00 u ontbijt. Voor ons is dat laat.  We kregen van die dunne korte pasta met gebakken ei en zoute kaas met komkommer en tomaat én Nescafé. 
Ons nieuwe verblijf ligt heel dicht tegen het Rustaveli metro station, dus besloten we om met de metro te rijden. We trokken naar het Tbilisi railway station in de hoop de mooie huizen te vinden zoals Charlotte ons aangeraden had. Die huizen hebben we niet gezien. We zijn blijven hangen in een overweldigend grote markt. Daar was werkelijk álles te koop. Van verse groenten en fruit en kruiden, allemaal van eigen kweek tot schoenen, kledij, klein electro, …. je kan het zo gek niet bedenken of het is er te koop. Er was ook een heuse bakkerij waar ze die broden bakten die we ook de eerste dag te eten kregen en waarin we zelf de kaas en ei moesten mengen. De bakker en wij verstonden mekaar langs geen kanten, maar hij begreep dat we graag wilden kijken en foto's nemen. Dat kon, want een gemeende GAMARJOBA en BELGIA doen blijkbaar wonderen. 
Na de middag gingen we op souveniertjes-jacht. In de Sioni-kerk kwam ineens veel volk binnen. Bleek om een doopsel te gaan van een tweeling. Wij hebben daar op uitnodiging van de apetrotse papa de hele ceremonie gevolgd. Dat was zo mooi met 3 zangers en 2 priesters en heel de familie daar rond. Heel bijzonder. 
Tegen 18:00 u aten we nog een licht maaltje en toen namen we de metro terug. 
We drinken nu een wijntje en genieten nog van het prachtige uitzicht van op het terras.