2022-06-05 Berg hike.

Na de regen van gisteravond kregen we vandaag een prachtige dag.
We waren allemaal in een goede bui want er stond een flinke klim in de bergen op het programma.
We werden door onze chauffeur vakkundig naar de startplaats van de hike gebracht. Die rit ging door de verschrikkelijke staat van de weg als een slakkengangetje vooruit. We werden letterlijk door elkaar geschud en soms was het best dat je niet door het raam keek want naast de weg gaapte de ravijn. We startten vanuit Juta en vanaf de eerste 500 meter klimmen vielen we al van de ene verbazing in de andere. Zo mooi met groene flanken die als een biljartlaken over de berghellingen gedrapeerd lagen waarboven machtig grote rotsformaties uitstaken, overdekt met wolken als slagroomtoefen. De klim van zo'n 5 km duurde een kleine 3 uren. We klommen tot 2530m. Halfweg zo rond een uur of half twee aten we onze lunch. Het dalen ging iets vlotter πŸ˜‰. Uiteindelijk waren we 4,5 uren aan het stappen.
Onderweg ontdekte Ria Mount Khatchapuri, de Khinkali Pass en de Tsjatsja River πŸ€ͺπŸ˜‚
Omdat ze er maar niet genoeg van konden krijgen wilden de 'die hards' nog naar de Gergeti kerk. Dat deden ze dan te voet terwijl de softies onder ons liever met de taxi erheen gebracht werden. Charlotte slaagde erin om samen met Zviad ook de afdaling te voet af te leggen. RESPECT! 🫑
De dag werd afgesloten met een diner in een plaatselijk restaurant, met de nodige wijn 🍷maar ook met een Georgisch biertje 🍻.