2022-06-04 Naar de bergen.

Om 10 u stipt zat iedereen in de bus. Elene moest wel nog gauw even cash afhalen, bovendien was de brug op de weg naar Tbilisi afgesloten wegens herstelwerkzaamheden en moesten we een ommetje maken. 🤪 Daardoor verlieten we pas drie kwartier later Bordjomi. 
Lunch kregen we in de Salty Garden aan het Basaleti meer. Deze locatie ligt ver van de bewoonde wereld. De weg ernaartoe was nogal 'bumpy' maar de locatie was prachtig. 
Onderweg maakten we nog een tussenstop aan de Ananuri kerk. Een van de vele, maar veruit een van de mooiste kerken die we tot hiertoe bezochten. 
Zo kwamen we langzaam in de bergen terecht. De weg slingerde langs fantastische vergezichten en achter elke bocht kwam zowaar een nog mooier uitzicht, op met sneeuw bedekte toppen. 
We passeerden Gudauri, een populair ski-oord, en kwamen uiteindelijk via de Jvari-pas op onze bestemming aan. In Stepantsminda ligt het hotel. 
Hét hotel,…. hm daar mankeerde toch een en ander aan. Maar ach, niemand is perfect. We passen ons aan, zoeken een oplossing en maken er het beste van. 
Vanavond hebben we geleerd hoe we khinkali moeten maken. Dat zijn net beursjes die gevuld zijn met vlees van koe, varken en lam en in water gekookt worden net als ravioli. Deze keer was het zonder lam. We slaagden er allemaal in om min of meer aanvaardbare khinkali te maken. 
Uiteraard werd ook nog allerlei lekkers geserveerd. Chikhirtma is kippensoep met azijn en eieren; heel speciaal. En uiteraard mocht ook de khatchapuri niet ontbreken. Deze keer met kaas en puree!… 
Bij de terugkeer is het beginnen onweren en vermits dat in de bergen zeer onvoorspelbaar is werden we met de taxi terug naar het hotel gebracht. En nu is het hier serieus aan het gieten. Gelukkig is dat buiten!😉