2019-12-07 Wellington.

Deze middag tegen 17:30 u zijn we met de ferry in Wellington aangekomen. In Picton hadden wij onze grote reistassen in de terminal afgegeven. Daar werden ze heel professioneel, zoals in een luchthaven via een transportband weggevoerd. Toen we in Wellington van de boot stapten konden wij onze ogen niet geloven. Daar werden de tassen en koffers uit vrachtwagens geladen en simpelweg op de stoep gezet. Iedereen moest zijn eigen tas of koffer maar zelf gaan zoeken. Dat was me nogal een drummen. Uiteindelijk hebben we die van ons toch gevonden.
We zochten toen een taxi die ons naar de B&B the Booklovers, goed 5 km verder bracht. Tijdens die rit is me dat hier beginnen te onweren. De regen viel met bakken uit de lucht. Uitstappen was geen optie. De taxichauffeur deed toch een poging, maar die mens was helemaal doorweekt, alleen maar van heen en terug naar zijn koffer te lopen. Er zat dan niets anders op dan te wachten tot die bui over was. Gelukkig duurde dat niet al te lang.
Even later zijn we dan de stad ingetrokken om een hapje te eten. Zaterdagavond is uitgangsavond in Wellington en tegen een uur of 9 liepen daar al een hoop zatte wijven en venten rond. Hier is verschrikkelijk veel geluidsoverlast van muziek die uit luidsprekers gespuid wordt. Dat zou verboden moeten zijn, want aangenaam is dat niet. We zijn nu terug in onze B&B en de vermoeidheid eist zijn tol. De foto's zullen morgen genomen worden bij (hopelijk) beter weer.