2024-06-30 terug naar huis.

We hadden gisteren tijdens het diner een leuk contact met een ouder echtpaar Amerikanen uit Boston. Die rijden met een tandem met een aanhangwagentje door Canada. Speciaal koppel hoor! Deze morgen bij het ontbijt hebben we hen onze laatste 3 flesjes water gegeven. Anders kieperen ze dat hier op de luchthaven toch maar in de vuilnisbak.
We vereffenden het diner en het ontbijt in 2 fasen. We hadden nog 115CAD in cash en de rest konden we bijleggen met de Visa-kaart.
Het is een fabeltje dat er in sommige delen van Canada niet met de kaart betaald kan worden. Het is ons maar 1 keer overkomen, bij 'the drunken goat' in Dawson City dat ze enkel cash wilden en dat was niet omdat het niet kon!…

De vlucht met AirNorth met een Boeing 736 naar Vancouver vertrok om 12:15u plaatselijke tijd. We waren ruim op tijd in de luchthaven. Na ons stond me daar nu toch een rij aan te schuiven!
We kunnen pas in Vancouver bij de desk van KLM inchecken voor Schiphol. We moeten wel weer eerst onze bagage gaan ophalen. Er is 3 uren speelruimte. Dat zou moeten lukken.

Dat inchecken dat was weer een avontuur op zich. Sinds kort moet je nu zelf inchecken en de bagage labelen, maar dat systeem is nog pril en dus zijn er ook nog wat problemen. Je moet zelf je paspoort inlezen en die moet heel precies gelegd worden. Dan pas kan je opdracht geven om het bagagelabel te printen. Je moet dan de hele procedure herbeginnen om dan je ticket te printen. Met het verstand van ons beiden samen, op een hoopje is dat uiteindelijk toch gelukt. We hadden daarna nog ruim anderhalf uur de tijd voor het boarden. Tijd zat om die enorme luchthaven te verkennen.
Het is nu 17:35u en we zitten al in het vliegtuig. We zouden om 17:50u vertrekken🤞. We gingen uiteindelijk in de lucht om 18:02u. De vlucht met een Boeing 777-300 zal zo'n 9 uren duren.

11:48u - touch down….
We zijn weer op Europese grond.
We halen de auto op bij VanderValk. Daar heeft hij 3 weken op de parkeerplaats kunnen rusten.
Als we ons nu nog door de files van Nederland kunnen wurmen dan kunnen we in het beste geval tegen half vijf thuis zijn.