2022-06-01 van Tbilisi naar Ateni Gorge

De dag begon zoals gewoonlijk om zeven uur. Dat geeft ons ruim de tijd om ons klaar te maken en te ontbijten. Tegen 09:50 u stonden we gepakt en gezakt in de lobby. 
De reis verliep heel gezapig. We passeerden voorbij Mtskheta, de oudste stad en meteen ook de eerste hoofdstad van Georgië. In de oudste kerk van Georgië in Jvari, heb ik 5 kaarsjes aangestoken. Eentje voor elk van onze kleinkinderen.  Die geestelijken wisten hun plaatsen om een nederzetting te starten wel goed uit te kiezen. 
Tegen de middag werden we hartelijk ontvangen door Andro. Hij vertelde honderduit over het wijnavontuur dat hij samen met Elene en Bernard gestart is. Er werd geproefd en uitgelegd en naarmate er meer geproefd werd, werd de stemming enthousiaster en gingen de stemmen luider klinken. Het middagmaal was weer voortreffelijk en uiteraard vloeide de wijn overvloedig. Ik kreeg het recept van de Khatchapuri mee. Ik ben benieuwd of we het origineel kunnen imiteren. 
Na de lunch ging de reis verder over nieuw aan te leggen wegen. Het ging er nogal hobbelig aan toe. Het guesthouse is niet makkelijk te bereiken. Een 4x4 die waarschijnlijk nog stamt uit de Sovjettijd bracht onze valiezen door de rivier naar het guesthouse terwijl wij over een bruggetje de overkant bereikten. Na een flinke wandeling konden we aan tafel aanschuiven. Het avondmaal dat weer bijzonder verzorgd was, werd natuurlijk weer vergezeld van de nodige plaatselijke geestrijke dranken. Een munt-theetje en een glaasje met wat heel goed op grappa leek, maakte de maaltijd af. 
Ik weet niet of we aan dit tempo het eind van de week wel halen!..