2016-06-06 Wijn en vergezichten

Deze morgen, na een stevig ontbijt, trokken we naar een wijnmakerij. In deze streek van Spanje wordt bijna uitsluitend de albariño-druif geteeld. Deze druif geeft witte wijn. Afhankelijk van de reden waarvoor de wijn wordt geschonken wordt hij geserveerd na 9 maanden, 11 maanden of 3 tot 4 jaar rijping. Hij krijgt dan ook een verschillende naam ook al is dat dezelfde wijn.
Je ziet deze drie soorten van links naar rechts op de foto.

In de namiddag brachten wij een bezoek aan Moaña. Dat is één van de vele vissersdorpen langs de Galicische kust. Onderweg er naartoe stopten we in Bueu waar we in en familierestaurant een stoofpotje van staartvis en tarbot aten. Manmanman wat was dat lekker. Er zaten ook langoustines en kokkeltjes in (die heb ik wijselijk aan pa gegeven) ook patatjes en paprika's en tomaatjes en erwtjes. Het geheel werd doorgespoeld met een heerlijke fles frisse albariño. We hebben er in Moaña even van moeten bekomen op een bankje! :-)
Links op de foto met het vergezicht ligt Pontevedra. Dat is de stad die dichtst bij Meaña ligt, het dorp waar we gelogeerd zijn.
Dergelijke vergezichten vind je hier achter elke hoek, en voorbij elk bosje. Ze lijken allemaal wel wat op mekaar, maar het blijft telkens verbazen.