2019-09-23 ‘t Zit erop

Het feestje is over, we zijn er vanonder richting thuis. 't Was weer ne keer geestig! 
De trein 'le Virgule' in Avignon Gare Centre is stipt vertrokken om 09:28u. Deze bracht ons naadloos in de Gare TGV. In totaal zowat 5 uren en 30 min later om 14:50u waren we in Lille. Ook daar vertrok de trein stipt om 16:06u. Normaal zouden we net de aansluiting in Gent halen, we hadden immers 4 min om over te stappen. Toen er in Kortrijk 3 stellen moesten aangekoppeld worden werd de kans op aansluiting steeds kleiner doordat dit toch net iets langer duurde dan voorzien. We konden enkel hopen dat de trein richting Ronse ook vertraging had. Helaas! We hebben die trein nog net zien rijden.
In Gent St Pieters stond de piekuurtrein aangekondigd op spoor 2. We merkten echter wat laat dat hij toch op het normale spoor 4 stond, maar daar werd niemand meer op toegelaten, ook al stond hij daar nog 5 minuten stil, te wachten op de toelating om te vertrekken. 
We moesten dus uiteindelijk een uur wachten op de volgende trein. In Asper hadden we een meevaller. Daar werden we meegenomen door een kermisvriendin die daar toevallig passeerde. 
We waren thuis om 19:15u