2022-05-31 Tbilisi


Om 10 uur werden we opgehaald door Zviad. We werden in Tbilisi rondgeleid met deskundige uitleg en met antwoorden op de vele vragen. De dag begon al met een behoorlijke temperatuur en tegen de middag lag die al een stuk over de 30°C. We begaven ons steeds meer van de ene schaduwplek naar de andere boom en we hingen met een van de drie kabelbanen over een deel van de stad.
Voor de lunch kregen we typische Georgisch gerechten. De Khachapuri is een broodgerecht met kaas boter en ei, gevolgd door Pontschik een soort met pudding gevulde beignet (We nemen vanavond wel een extra pilletje tegen de cholesterol)
Wij liepen op 'duivenradar' terug naar het hotel terwijl enkele dames de stationsbuurt wilden verkennen. In een poging om met een taxi naar het hotel terug te keren reed een totaal onwetende chauffeur de foute kant op en moesten ze hem uiteindelijk zelf de weg wijzen.
Voor het diner werden we verzocht 'to get dressed for diner' omdat het restaurant waar we zouden dineren wel wat standing had. We werden vergast op weer veel te veel lekkers en gezang en dans.
Bovendien was er eentje jarig vandaag en die kreeg naast een kroontje ook een ballon, een beeldje van 'Mother Georgia' (tante Georgette) én een taart.
Een dag vol nieuwe indrukken, heel leuke babbels en veel plezier.